Izvor: eKapija | Utorak, 04.09.2018.| 10:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počinje rekonstrukcija regionalnih cesta u Tuzlanskom kantonu - Poslovi vrijedni 10 mil KM

Iustracija (Foto: Bertold Werkmann/shutterstock.com)
U Direkciji za regionalne ceste Tuzlanskog kantona u ponedjeljak (3. septembra 2018. godine) su potpisani ugovori sa građevinskim kompanijama o rekonstrukciji regionalnih cesta u Tuzlanskom kantonu. Prema podacima koje je eKapija dobila u direkciji, riječ je o sedam firmi koje su zadovoljile kriterijume i to Roading Gračanica, Rial-Šped Doboj Istok, Balegem Gradačac, Arapovac putevi Čelić, Izgradnja Teočak, Papilon Čelić i Jata group Srebrenik.

Rekonstrukcija i gradnja cesta finansiraće se kreditnim sredstvima, za šta su ranije potpisani ugovori, a ukupan iznos ugovorenih poslova veći je od 10 mil KM.

Izvođači su se obavezali da će u zadanom roku ispoštovati ugovore. Prvi je rekonstrukcija regionalne ceste R-459 dionica, kraj rekonstrukcije Lovački dom. Na cesti koja povezuje Tuzlu i Čelić preko Doknja i Šibošnice radiće se rehabilitacija i sanacija dionice, škola u Doknju – Jarići, odnosno do početka novog asfalta, dužine oko 2 kilometra. Na cesti R-465a radiće se dionica Kerep – Zelinja.

Ugovorena je i rekonstrukcija R-469, dionica Banovići – Živinice, i to prema raskrsnici sa magistralnim putem M18 u dužini od sedam i po kilometara. Preostali ugovori se odnose na rekonstrukciju kolovoza regionalne ceste R-456 Priboj – Rastošnica, gradnju mosta preko rijeke Janja sa pristupnim saobraćajnicama, zatim na rekonstrukciju saobraćajnice i postojećeg mosta preko rijeke Rastošnice. Ugovorena je i rekonstrukcija regionalne ceste kod Doma zdravlja u Gračanici sa izradom kružnog toka i natkrivanjem rijeke Sokoluše u dužini od 150 metara.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.