NavMenu

Na bijeljinski sajam Interagro stiže i 12 firmi iz Vojvodine - Potpisan ugovor o partnerstvu privrednih komora

Izvor: eKapija Utorak, 04.09.2018. 08:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Eugenio Marongiu/shutterstock.com)Ilustracija
Predsjednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i Anto Gajić, predsjednik Područne privredne komore Bijeljine potpisali su u Novom Sadu ugovor o partnerstvu i predstavljanju privrede Vojvodine na 17. međunarodnom poljoprivrednom sajmu Interagro 2018 u Bijeljini.

Jedan od najvećih sajmova poljoprivrede u BiH održaće se od 20. do 22. septembra 2018, a na njemu će, po najavi organizatora, preduzeća Grad iz Bijeljine, učestvovati oko 300 izlagača iz BiH i regiona, prenosi Poljoprivrednik.

Privredna komora Vojvodine nekoliko godina unazad nije organizovano učestvovala na ovom sajmu. Ovog puta privredni subjekti su pokazali interesovanje za učešće s obzirom na intenziviranje privredne saradnje između Vojvodine i Republike Srpske.


- Agroprivredu Vojvodine na Interagro 2018 predstaviće 12 preduzeća, uglavnom iz prehrambeno-prerađivačkog sektora. Očekujemo da će u toku trajanja sajma biti potpisani novi poslovni ugovori i da će se obostrano korisna saradnja privrednih subjekata Vojvodine i Republike Srpske uspješno nastaviti. Za sedam mjeseci vrijednost ostvarene razmjene dobara iznosi 345 mil EUR, a do kraja godine trebalo bi da bude udvostručena - istakao je predsjednik PKV-a Boško Vučurević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.