Izvor: Indikator | Ponedjeljak, 03.09.2018.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Konjički Igman ima ugovorenu proizvodnju za 2018. i veći dio 2019.

Ilustracije (Foto: Tyler McKay/shutterstock.com)
Konjički Igman ima ugovorenu proizvodnju za 2018. i veći dio 2019. godine, rekao je za Federalnu televiziju direktor Igmana Đahid Muratbegović.

Muratbegović je za dodao da Igman izvozi 95% proizvoda, a kupci su iz Sjedinjenih Američkih Država, Azije, Afrike i Evrope, te da kompanija sarađuje i sa Oružanim snagama BiH.

- Proizvodni asortiman Igmana potreban je svim savremenim vojskama svijeta i zbog kvalitete ne bojimo se konkurencije - kazao je Muratbegović.

Igman posluje s profitom koji se u skladu s odlukom Vlade FBiH ne oduzima tom preudzeću nego služi za investiranja u novu opremu, proizvodne linije, hale ali i nova zapošljavanja.

Samo u šest mjeseci ove godine, Igman je imao oko 800.000 KM profita više nego u istom razdoblju 2017. godine, koja je, inače, nosila epitet najuspješnije godine u njihovom poslijeratnom radu.

Nastojanja su da četverogodišnji plan 2019. završe s investicijama od 35 mil KM.

Kompanija je tehnički i tehnološki dobro potkovana, ali ima problema s posebnim kadrom poput balističara ili inžinjera termičke i termehemijske struke koji se u BiH ne školuju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.