NavMenu

Za naučno-istraživačke projekte u RS 800.000 KM - Objavljen konkurs za sufinansiranje

Izvor: Nezavisne novine Petak, 31.08.2018. 09:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stock-Asso/shutterstock.com)Ilustracija
Konkurs za sufinansiranje naučno-istraživačkih projekata u ovoj godini u Republici Srpskoj, vrijedan 800.000 KM, otvoren je u četvrtak (30. avgusta 2018. godine), kazao je Alen Šeranić, ministar nauke i tehnologije RS.

- Važnost konkursa je što je Vlada uspjela da obezbijedi sredstva za te potrebe, s obzirom na to da konkurs ovog tipa nije objavljivan protekle godine i njegova važnost za naučno-istraživačku zajednicu je tim veća što ćemo sa istraživačima u RS imati priliku da razmotrimo njihove ideje i vidimo u kojem pravcu ide naučno-istraživački rad u ovom trenutku - rekao je Šeranić.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo nauke i tehnologije RS obezbijediće do 30.000 KM za sufinansiranje po projektu.

- Radi se o projektima koji su jednogodišnji i ono što je dužnost svake organizacije koja bude konkurisala je da obezbijedi iznos od 20% budžeta naučno-istraživačkog projekta - pojasnio je Šeranić.

Dodao je da ono što je u ovom momentu važno jeste to da naučno-istraživački timovi moraju imati koordinatora projekta koji mora imati objavljene radove vezane za listu svjetskih naučnoistraživačkih časopisa.

- Ono što je svakako značajno je da moramo da razmotrimo i vidimo uključenost mladih istraživača u one projekte koji budu predlagani prema Ministarstvu nauke i tehnologije - kazao je Šeranić.


Ističe da će konkurs biti dostupan na sajtu ministarstva, tako da će svi koji ispunjavaju uslove moći da se upoznaju s njim i vrlo je bitno, kako kaže Šeranić, da se prijavi što veći broj kvalitetnih naučno-istraživačkih radova.

- Oni koji mogu aplicirati su prije svega oni koji su registrovani u bazi naučno-istraživačkih institucija koje se nalaze u okviru Ministarstva nauke i tehnologije RS, a odnose se na Akademiju nauke i umjetnosti, univerzitete i naučno-istraživačke institute i druge istraživačke organizacije koje su registrovane u RS - zaključio je Šeranić.

Konkurs će biti otvoren do 31. oktobra ove godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.