NavMenu

Žestival u Užicu 31. avgusta i 1. septembra - Šansa za male proizvođače hrane i pića iz regiona

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.08.2018. 13:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nada54/shutterstock)Ilustracija
Međunarodni festival prirode i tradicije - Žestival, pored predstavljanja voćnih rakija, kulturno umetničkog programa, Boemske večeri i koncerta Užičani za Užičane, ove godine pratiće i izlagači tradicionalnih organskih proizvoda kao što su sokovi, džemovi, sirevi, med, zatim oprema za pčelarstvo, rakijski kazani i posude, navodi se u saopštenju Grada Užice.

Na Žestivalu moći će da se vide i rukovotvorine i narodne nošnje, poljoprivredna mehanizacija, a svoje mesto imaće i sakupljači lekovitog bilja. Posjetioci festivala biće u prilici i da probaju najveću komplet lepinju koja će biti spremljena u subotu.

Predsednik Skupštine i Organizacionog odbora, Branislav Mitrović je, najavljujući ovogodišnja dešavanja na Žestivalu, rekao da je ova manifestacija već našla svoje mesto kako kod posetilaca, tako i kod izlagača.

- Interesovanja izlagača je ove godine bilo izuzetno veliko, i to ne samo kod proizvođača iz Srbije, već i kod onih u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Postignut je visok kredibilitet festivala što je, istovremeno, njemu dalo i notu poslovnog događaja. Poslovni kontakti koji se ostvaruju na Žestivalu izuzetno su korisni proizvođačima, posebno onim manjim, i svojevrsna su ulaznica za plasiranje njihovih proizvoda u velikim trgovinskim i hotelskim lancima - rekao je Mitrović.

- Manifestacija Žestival je dobra prilika za male proizvođače da promovišu svoje proizvode i ostvare značajne poslovne kontakte - istakla je Dragica Ojdanić proizvođač kozjeg sira iz Ravni.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.