NavMenu

Odobrena garancija za kreditno zaduženje prijedorske Toplane

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.08.2018. 11:27
Komentari
Podeli
Skupština grada Prijedora dala je saglasnost gradskoj Toplani za kreditno zaduženje od 4 mil KM po kamatnoj stopi od 4,5% na godišnjem nivou i grejs periodom od šest godina, saopšteno je na gradskom sajtu.

Ova odluka donesena je juče (29. avgusta 2018. godine) na posebnoj sjednici Skupštine grada, a riječ je o obezbjeđivanju sredstava iz emisije obveznica, kojima se stvara mogućnost za mirnije poslovanje ovog, po mnogo čemu, strateškog preduzeća u gradu.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je novinarima da je riječ o zaduženju Toplane emisijom obveznica i pomjeranju garancije grada sa prošle na ovu godinu.

- Ovim sredstvima rješava se pitanje duga iz prošlog perioda čime se ovo preduzeće relaksira kroz emisiju obveznica, gdje će Toplana u kontinuitetu otplaćivati dio duga iz tekućeg poslovanja - dodao je Đaković.

Riječ je o sredstvima za finansiranje obaveza po kreditima kod Nove banke i Investiciono-razvojne banke, refinansiranje postojećeg duga, finansiranje prenesenih obaveza i finansiranje obaveza nastalih radi restrukturisanja i konsolidovanja Toplane, čiji je većinski vlasnik Grad Prijedor.


- Grad Prijedor može u narednom peridu očekivati kvalitetno grijanje, a što je najvažnije od 2024. godine Toplana će preuzeti sve svoje obaveze sama iz tekućeg priliva i onda će doći do punog izražaja ono što se postiglo izgradnjom toplane na biomasu, kao pogona koji funkcioniše znatno povoljnije - istakao je Đaković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.