Izvor: eKapija | Utorak, 28.08.2018.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nihad Imširović novi direktor Konzuma u BiH

Nihad Imširović (Foto: mcm.ba)
Dosadašnji direktor Konzuma Tomislav Bagić i izvršni direktori Tomislav Primorac i Kristina Alebić u dogovoru s vanrednom upravom vraćaju se u Hrvatsku na nova radna mjesta unutar sistema Agrokor, a novi direktor postaje Nihad Imširović.

Vanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško i zamjenica vanrednog povjerenika Irena Weber danas su u Konzumu u Sarajevuu održali niz sastanaka s menadžmentom ove Agrokorove kompanije, na kojima su prezentirali promjene u menadžmentu usmjerene na daljnje jačanje i razvoj poslovanja, saopćeno je iz Konzuma.

Dosadašnji direktor i izvršni direktori kompanije odlaze s tih funkcija, a novi direktor bit će Nihad Imširović.

Nihad Imširović je na jučer održanoj sjednici Nadzornog odbora Konzuma imenovan u Upravu, a po završetku primopredaje poslova postat će službeno i novi direktor kompanije. U daljnjem razvoju i unaprjeđenju poslovanja Konzuma u Bosni i Hercegovini vanrednu upravu i novog direktora će savjetovati Teo Vujčić, kojeg je za ove poslove angažirala vanredna uprava Agrokora.

- Konzum u BiH je veliki i značajan poslodavac i partner brojnim dobavljačima, te poslovanje ove kompanije želimo osnažiti i dalje razvijati. Dosadašnja uprava u tom je smislu odradila odličan posao u izuzetno teškim uvjetima, a od novog direktora Nihada Imširovića očekujemo da veliko znanje i iskustvo koje ima stavi u službu daljnjeg razvoja Konzuma, za što postoji prostor i potencijal - rekao je Peruško.

Nihad Imširović u Konzum dolazi s pozicije direktora društva Klas Sarajevo na kojoj je zaposlen od 2016. godine.

Imširović je već bio zaposlen u Agrokorovim kompanijama u Bosni i Hercegovini. Od 2012. do 2016. godine bio je direktor Zvijezde Sarajevo, a u razdoblju od 2007. do 2012. godine na poziciji direktora sektora veleprodaje i logistike u Konzumu Sarajevo.

Prije toga je menadžerske poslove obavljao i u Sarajevskoj pivari, gdje je bio izvršni direktor prodaje.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.