Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 27.08.2018.| 15:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kompanije Pure Energy Development, Sandhill i Traleng International žele saradnju sa RS u energetskom sektoru

(Foto: PhotographyByMK/shutterstock.com)
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas, 27. avgusta, sa predstavnicima nekoliko međunarodnih kompanija koje se bave razvojem projekata i ulaganjem u energetski sektor.

Cvijanović je upoznala predstavnike međunarodnih kompanija Pure Energy Development, Sandhill i Traleng International sa osnovnim ciljevima Strategije razvoja energetike Republike Srpske, te kapacitetima za ulaganje u energetiku koja predstavlja jedan od strateških sektora za razvoj Republike Srpske.

Predstavnici kompanija izrazili su interesovanje za saradnju sa Srpskom, između ostalog i zbog otvorenosti ka stranim investicijama i povoljnim uslovima za poslovanje, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, razgovarano je o mogućnostima za uspostavljanje saradnje sa međunarodnim investitorima, te je naglašeno da u Republici Srpskoj postoji značajan potencijal za intenziviranje privredne saradnje i investicijskih ciklusa kada je riječ o energetici i obnovljivim izvorima energije.

Tokom sastanka, razmijenjena su mišljenja i o unapređenju regionalne saradnje kao preduslovu za efikasnije povezivanje tržišta, a sagovornici su zajednički ocijenili da region Zapadnog Balkana predstavlja dinamičan ekonomski prostor koji ima značajan razvojni potencijal.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.