Izvor: Nezavisne novine | Subota, 25.08.2018.| 19:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Služba za neurohirurgiju UKC RS dobija svoju operacionu salu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: shutterstock.com )
Univerzitetski klinički centar (UKC) RS za mjesec dana dobiće novu neurohiruršku salu, posebno prilagođenu za složene neurohirurške procedure, kazao je Vlado Đajić, direktor ove zdravstvene ustanove.

- Zbog osjetljivosti i specifičnosti tih oboljenja, sala mora biti prilagođena operatorima i specijalno opremljena, te ćemo se truditi da bude opremljena najsavremenijim aparatima - rekao je Đajić.

Prema njegovim riječima, rukovodstvo ove zdravstvene ustanove ulaže u znanje medicinskog osobolja i sprovodi kontinuiranu edukaciju zaposlenih, posebno kada je riječ o medicinskim granama kao što je neurohirurgija.

Vesna Ivanišević, načelnik Službe za neurohirurgiju u UKC RS, rekla je da će preseljenjem u nove prostorije, koje je predviđeno za 22. septembra, ova služba ostvariti neprocjenjiv kvalitativni napredak, kako u smještajnom, tako i u stručnom pogledu.

- Umjesto prostora gdje smo na 26 bolesničkih kreveta imali jedan sanitarni čvor, dobijamo prostor gdje 30 kreveta raspoređenih u 16 bolesničkih soba ima isto toliko sanitarnih čvorova - navela je Ivanišević.

Dodala je da će namjenska operaciona sala biti opremljena najsavremenijom opremom, koja podrazumijeva i dodatni razvoj ove grane hirurgije, te da je edukacija osoblja na novoj opremi u toku i spektar operacija se širi.

- Operacionu salu smo do sada dijelili s plastičnom hirurgijom, a sada imamo zasebnu, specijalizovanu i namjenski opremljenu salu, koja će nam 24 časa biti na raspolaganju za operacije, kojih imamo oko 400 na godišnjem nivou - rekla je Ivanišević i dodala da na godišnjem nivou kroz ovu kliniku prođe više od 1.800 pacijenata.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.