NavMenu

Kalašnjikov predstavio električni automobil

Izvor: Tanjug Subota, 25.08.2018. 11:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Smile Fight/shutterstock.com)Ilustracija
Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov predstavio je svoj električni automobil i saopštio da tom novom tehnologijom namjerava da konkuriše kompaniji Tesla čiji je vlasnik Ilon Mask.

Kompanija Kalašnjikov, u svijetu najpoznatija po brendu automatske puške AK-47, pokazala je javnosti prototip svog električnog automobila CV-1, svjetloplave boje i retro dizajna, na sajmu odbrambene industrije pored Moskve.

Auto izgledom podsjeća na legendarni tip "moskviča" iz 70-ih godina prošlog vijeka.

U Kalašnjikovu se hvale da su razvili neke visokotehnološke elemente za svoj "električni superauto", uključujući i "revolucionarni" inverter. Vozilo može preći 350 kilometara s jednim punjenjem, prenosi N1.

- Razvijamo sopstveni koncept električnog superautomobila, urađenog na osnovu nekoliko originalnih sistema koje smo sami razvili - saopšteno je iz kompanije Kalašnjikov.

Dodali su i da će ih ta tehnologija izjednačiti s globalnim proizvođačima električnih automobila poput Tesle, te ih pretvoriti u njihove konkurente.

Kalašnjikov već godinama pokušava da proširi svoj brend, pa je tako nedavno na tržište plasirao svoju modnu liniju, kišobrane i mobilne telefone.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.