NavMenu

Počinje sanacija ulica u Starom Gradu - Općina izdvaja pola miliona maraka

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.08.2018. 11:52
Komentari
Podeli

(Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Općina Stari Grad Sarajevo izdvojit će 500.000 KM za sanaciju većeg broja ulica, te kanalizacionih i vodovodnih sistema u općini Stari Grad, zbog oštećenja usljed poplava i obilnih padavina u prethodnom periodu, saopćeno je iz općinske Službe za odnose s javnošću.

Prema riječima načelnika Ibrahima Hadžibajrića, dolazak jeseni i većih padavina ne ostavljaju prostora za čekanje, te će se pristupiti hitnoj sanaciji komunalne infrastrukture.

- Svjesni smo stanja na našim ulicama. Nažalost, sporost i nesposobnost administracije u pravovremenom provođenju otvorenih postupaka javnih nabavki, kao i opstrukcije komunalnih preduzeća koji su ranije radili na ovim ulicama, doveli su nas do toga da su one u katastrofalnom stanju. Iz tog razloga, odlučio sam da zbog hitnosti rješavanja gorućih problema na nekoliko lokacija kao što su Kovači, Širokac, Vratnik mejdan, Višegradska kapija i druge, pokrenemo pregovaračke postupke sa izvođačima i odmah pristupimo sanaciji. Nećemo dozvoliti da uđemo u jesen ili zimu sa ovakvim ulicama i sanacije ćemo početi najkasnije za desetak dana - kazao je Hadžibajrić.

Općina Stari Grad će za izvođenje ovih radova izdvojiti dodatnih pola miliona maraka, a dio sredstava osigurat će i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.