Izvor: eKapija | Četvrtak, 23.08.2018.| 11:36
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Simpozijum o pivu, pivarskoj sirovini i opremi od 27. do 30. avgusta u Zrenjaninu

Ilustracija (Foto: ID1974/shutterstock.com )
Drugi naučno-stručni simpozijum sa međunarodnim učešćem Pivo, pivarske sirovine i oprema održaće se od 27. do 30. avgusta 2018. godine u Zrenjaninu, u okviru tradicionalne manifestacije Dani piva, piše Poljoprivrednik.

Organizator ovogodišnjeg skupa je Udruženje pivara Srbije, uz veliki broj suoorganizatora, a mjesto održavanja hotel Vojvodina u Zrenjaninu.

Riječ je o skupu čija je misija da okupi što širi krug poslenika iz oblasti pivarske industrije - eminentne naučne i stručne eksperte, tehnologe, agronome, proizvođače, preduzetnike, ekonomiste, turizmologe, medicinare, predstavnike ministarstava i privrednih komora, kao i sve one koji su direktno i indirektno uključeni u lanac ovog biznisa.

Metodi rada na skupu podrazumijevaće plenarna predavanja, prezentacije, radionice i okrugle stolove, poslovne susrete. Predavači i moderatori na skupu biće eminentni profesori univerziteta iz raznih oblasti, kao i eksperti iz Srbije, Češke, Hrvatske, Slovačke, Slovenije, Makedonije...

Cilj simpozijuma je da kritički preispita stanje, probleme, mjesto i ulogu kao i potencijale pivarske industrije u Srbiji. Na skupu će se otvoriti najznačajniji problemi koji pogađaju i ovu oblast i to kako sa tehnološkog tako i agronomskog aspekta, ali i sa tehničkog i organizacionog aspekta. Pri tom će se razmatrati globalni aspekti, kao i nacionalni, regionalni i lokalni. Posebno će se analizirati stanje, problemi i potencijali preduzetništva u ovoj oblasti, naročito kroz razvoj malih-kraft pivara, koje pokazuju razvojni trend, piše Poljoprivrednik.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.