NavMenu

Ciglana u Grahovu konačno počela proizvodnju - Trio Trade iz Laktaša zapošljava 50 radnika u tri smjene

Izvor: eKapija Srijeda, 22.08.2018. 14:42
Komentari
Podeli

(Foto: dragunov/shutterstock.com)
Ciglana u Bosanskom Grahovu, koja godinama nije radila, ponovo je počela proizvodnju, potvrdio je načelnik opštine Duško Radun.

Ciglana pod imenom Brick radiće neprekidno u tri smjene i zapošljavati 50 radnika, a investitor je kompanija Trio Trade iz Aleksandrovca kod Laktaša, prenosi BiznisInfo pozivajući se na Dnevni avaz.

– Ovim Bosansko Grahovo kreće putem oporavka i daje primjer drugim investitorima da smo mi lokalna zajednica koja ima mnogo potencijala za za ulaganje – rekao je Radun.

Dodao je da ciglana trenutno radi u jednoj smjeni, a da će za desetak dana pojačati kapacitete i početi rad u sve tri smjene.

Vlasnik kompanije Trio Trade Mile Madžarić rekao je da je veoma zadovoljan što je ciglana počela da radi nakon deset godina, kao i činjenicom da će se zaposliti određeni broj stanovnika.

Navodi da će se proizvodnja odvijati u Bosanskom Grahovu, a prodaja cigle osim na teritoriji BiH, za početak će biti usmjerena prema Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Cigla će, navodi Madžarić, zadržati stari i nadaleko poznati kvalitet.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.