Izvor: eKapija | Srijeda, 22.08.2018.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Rekonstruktivni zahvati dojke na UKC RS po evropskim standardima - FZO RS pokriva troškove operacije

Ilustracija (Foto: nimon/shutterstock.com)
Univerzitetski klinički centar (UKC) RS postaje regionalni lider u rekonstruktivnoj hirurgiji dojke, a koliki je značaj ove operacije najbolje znaju žene koje su se suočile sa karcinom i kojima je ovaj zahvat vratio osmijeh na lice, prenosi Glas Srpske.

Načelnik Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju dr Nikola Baroš je istakao da se ova zdravstvena ustanova može pohvaliti veoma uspješnim zahvatima primarne i sekundarne rekonstrukcije dojke.

Dodao je da će nove prostorije na Paprikovcu, u koje uskoro treba da bude preseljena Klinika sa lokacije u centru Banjaluke, olakšati rad ljekarima, a oporavak pacijentima.

- Starosne granice za rekonstrukciju dojke nema. Nažalost, imali smo pacijentkinje i od dvadesetak godina, ali i starije od 70 godina. Značajno je to što troškove rekonstrukcije dojke snosi FZO, što nije praksa u regionu - dodao je Baroš.

Istakao je da rekonstruktivne zahvate izvode po standardima evropskog onkološkog Instituta u Milanu.

- Na godišnjem nivou obavimo do 50 zahvata primarne rekonstrukcije i isto toliko sekundarne rekonstrukcije dojke - rekao je Baroš, prenio je Glas Srpske.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.