NavMenu

Kaspersky Lab nagrađen za bezbjednosno rješenje u oblasti onlajn bankarstva

Izvor: eKapija Srijeda, 22.08.2018. 08:41
Komentari
Podeli
Rješenje Kaspersky Internet Security prošlo je sve kvartalne testove sertifikacije onlajn bankarstva tokom perioda od 12 mjeseci i nagrađeno je godišnjim priznanjem kompanije MRG Effitas "Online Banking/Browser Security Award 2017/18". Ova nagrada naglašava pouzdanost i efikasnost rješenja protiv rastućeg trenda finansijskih prijetnji, a ovo je četvrti put zaredom da je osvajaju proizvodi kompanije Kaspersky Lab.

Kako navode iz Kasperskog, sa više od tri četvrtine korisnika (79%) onlajn bankarstva preko uređaja i 82% korisnika koji redovno naručuju robu ili usluge onlajn, obezbjeđivanje finansijskih transakcija od sajber prijetnji nikada nije bilo od većeg značaja za korisnike. Kako bi im pomogla u preduzimanju pravih koraka zaštite, kompanija MRG Effitas procjenjuje kvalitet i sposobnost bezbjednosnih rješenja u zaštiti korisnika i njihovog novca od rastućih finansijskih prijetnji, nagrađujući rješenja sertifikatom nezavisnih prodavaca.

Rješenje Kaspersky Internet Security odoljelo je brojnim strogim malver i botnet testovima u posljednja tri kvartala 2017. kao i u prvom kvartalu 2018. godine. Proizvod je testiran korak-po-korak u stvarnim scenarijima u kojima bi onlajn bankarske transakcije i kupovina mogli biti kompromitovani finansijskim malverom.

Tokom ovog procesa, rješenje Kaspersky Internet Security razotkrilo je brojne botnete kao dominantne vektore sajber pretnji. Oni mogu uzrokovati mnogo nevolja ukoliko nisu detektovani i blokirani na vrijeme, ističu iz kompanije. Među njima su i modifikovani TiniNuke i Zeus klonovi, kao i DoublePulsar bekdor sa Peddlecheap keylogger virusom.


- S obzirom na broj i složenost finansijskih prijetnji koji nastavlja da raste, važnije je nego ikada da ljudi imaju pristup snažnim i dokazanim rješenjima kako bi se zaštitili kada su u pitanju onlajn kupovina i bankarstvo - rekao je Timur Biiačuev (Timur Biyachuev), potpredsjednik sektora za istraživanje prijetnji u kompaniji Kaspersky Lab.

Funkcija Safe Money u okviru rješenja Kaspersky Internet Security pruža korisnicima dodatni nivo zaštite pri onlajn kupovini ili bankarstvu. Bez obzira da li robu plaćate kreditnom karticom, vršite transfer novca ili koristite PayPal, funkcija Safe Money obezbjeđuje da svaka transakcija bude sigurna i da finansijski podaci i lične informacije budu zaštićeni od sajber prijetnji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.