Izvor: seebiz.eu | Subota, 18.08.2018.| 14:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na prodaju slovenački brend Polzela

Ilustracija (Foto: shutterstock.com/Gts)
Stečajni upravnik Polzele Zlatko Hohnjec nije pronašao kupca koji bi kupio fabriku čarapa kao poslovnu cjelinu, tako da sada na prodaju nudi robnu marku Polzela i zalihe gotovih proizvoda.

Na aukciji zakazanoj za 20. septembar, brend Polzela i gotovi proizvodi biće ponuđeni po početnoj cijeni od oko 389.000 EUR, saopštila je Televizija Slovenije.

U fabrici čarapa Polzela 20. jula okončana je proizvodnja. Krajem juna ove godine, u proizvodnji čarapa bilo je zaposleno 77 radnika, a nakon završetka proizvodnje u avgustu, u preduzeću je ostao 31 radnik. Ovaj broj će nastaviti da se smanjuje ​​u narednim mjesecima.

Zbog postepenog smanjenja maloprodajne mreže, stečajni upravnik zatvorio je tri prodavaonice u Murskoj Soboti, Mariboru i Celju. Preostalih šest prodavaonica širom Slovenije, uključujući i one u Celju i Mariboru, zatvaraju se u narednim mjesecima.

Polzela je godinama bila poligon za sticanje jeftinih političkih poena iako je još 2015. godine bilo jasno da kompanija nema budućnost na tržištu. Mnogi procjenjuju kako je ovakav tužan kraj ipak valjalo izbjeći jer za čarapama Polzele postoji interes na tržištima bivše Jugoslavije, a vlastita maloprodajna mreža dobro posluje i može nastaviti s radom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.