Izvor: eKapija | Nedjelja, 19.08.2018.| 20:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Depal i austrijski LeNox Consulting pokreću proizvodnju peleta u Novom Gradu

(Foto: tchara/shutterstock.com)
U prostorijama Opštine Novi Grad 16. avgusta je održan sastanak na kojem je razgovarano o pokretanju proizvodnje peleta, a kojem su prisustvovali načelnik Opštine Novi Grad Miroslav Drljača sa saradnicima, predstavnik preduzeća Depal Abdulah Delić i predstavnik austrijske firme LeNox Consulting Peter Ringerberger, navodi se na opštinskom sajtu.

O ovoj temi već se razgovaralo na sastanku održanom u maju ove godine, kada su predstavnici obje firme upoznali opštinsko rukovodstvo sa željom za uzajamnom saradnjom i proširenjem proizvodnih kapaciteta preduzeća Depal, koje se bavi proizvodnjom paleta.

Prvobitna ideja investitora bila je kupovina gotovih proizvoda od preduzeća Depal. Međutim, u međuvremenu su uočene nove poslovne mogućnosti, te je između lokalnog preduzeća i investitora postignut dogovor da se formira nova firma pod nazivom Derma fire sticks Novi Grad koja će se baviti proizvodnjom peleta.

Kako je saopšteno iz opštine, u pokretanje proizvodnje biće uloženo 500.000 evra.

Preduzeće će za početak zaposliti 10-ak radnika, kako srednje tako i visoke stručne spreme, a trebalo bi da počne raditi u novembru.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.