Izvor: Indikator | Četvrtak, 16.08.2018.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Podravka će otkupljivati maline od poljoprivrednika iz Žepča

Ilustracija
Prehrambena industrija Podravka iz Koprivnice iduće godine će vršiti otkup malina od žepačkih malinara. Načelni dogovor je postignut, a do kraja oktobra obavit će se i konačni dogovori, te potpisivanje ugovora o otkupu za narednu sezonu.

Kako je za Radiopostaju Žepče izjavio Martin Barbarić, predsjednik udruženja poljoprivrednih proizvođača Žitoplod iz Žepča, na pomolu je rješenje agonije malinara u Žepču.

Predstavnici Žitoploda prošli su tjedan s direktorom Podravke za Bosnu i Hercegovinu Milanom Šarlijom postigli dogovor o otkupu malina iduće godine u Žepču, prenosi portal Indikator.ba.

Razgovori će se nastaviti narednih dana i kako su predvidjeli, do kraja oktobra ove godine dogovor će se svi detalji vezano za otkup u narednoj sezoni.

Podravka već ima ugovore s poljoprivrednim proizvođačima iz Hercegovine i Posavine o otkupu voća i povrća, a ovih dana je počela s otkupom rajčice.

Iz Podravke su prije nekoliko dana također potvrdili da uskoro kreću sa izgradnjom tvornice za preradu voća i povrća u blizini Mostara.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.