Izvor: eKapija | Srijeda, 15.08.2018.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Firme u FBiH pozvane na dostavu prijedloga za Akcioni plan razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće

(Foto: fotoinfot/shutterstock.com)
Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije obavjestilo je da u saradnji sa Privrednom komorom Federacije BiH radi na izradi prijedloga Akcionog plana za realizaciju Strategije razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u Federaciji BiH za period 2013-2023. godina.

Cilj izrade ovog dokumenta je da se istaknu opšte karakteristike i problemi sa kojima se suočava industrija tekstila, odjeće, kože i obuće u Federaciji Bosne i Hercegovine, te predlože mjere i aktivnosti koje se trebaju realizirati, s težnjom konačnog oporavka ove industrijske grane.

- Obzirom da je navedeni dokument u fazi izrade, neophodno je da u izradu Akcionog plana 2019-2023. godina i definisanju budućih aktivnosti djelovanja Strategije razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u Federaciji BiH budu uključeni i svi ključni akteri na koje se odnosi njena primjena - saopšteno je na sajtu ministarstva.

Strategija razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u Federaciji BiH za period 2013-2023. godina i Izmjene i dopune Akcionog plana 2013-2018. godine su dokumenta koja služe kao osnova za dostavljanje prijedloga za novi Akcioni plan 2019-2023. godina.

Prijedlozi se mogu dostaviti do 15. septembra 2018.

Više detalja pogledajte na linku.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.