NavMenu

Vlada ZDK podržala izgradnju poslovnih zona u devet općina sa 800.000 KM

Izvor: Klix Srijeda, 15.08.2018. 10:38
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Konstantin L/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrila je 828.746 KM za subvencioniranje troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području tog kantona.

Subvencije je dobilo devet općina koje su se prijavile na javni poziv Ministarstva za privredu ZDK.

Za izgradnju infrastrukture u poslovnim zonama poticaji su dodijeljeni lokalnim zajednicama: Grad Zenica, PZ Zenica I 150.000 KM, Općina Tešanj, PZ Glinište 150.000 KM, Općina Usora, PZ Žabljak 150.000 KM, Općina Žepče, PZ Polja 101.800 KM, Općina Maglaj, PZ Liješnica 97.500 KM, Općina Visoko, PZ Ozrakovići 97.500 KM i Općina Doboj Jug, PZ Matuzići 67.500 KM.

Dodijeljena su i sredstva za izradu projektne dokumentacije Općini Olovo, PZ Danac 10.000 KM i Općini Zavidovići, PZ Ekonomija Batvice 4.446 KM.

- Vlada je opredijeljena da u kontinuitetu podržava izgradnju i širenje poslovnih zona, jer time stvaramo ambijent za otvaranje novih pogona i radnih mjesta. Kompanije koje rade u ovim zonama danas snažno doprinose ekonomiji BiH i zapošljavaju hiljade radnika - kazao je premijer ZDK Miralem Galijašević, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.