Izvor: Klix | Utorak, 14.08.2018.| 15:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uskoro otvaranje dnevne onkološke bolnice u sklopu KCUS-a

(Foto: facebook.com)
U prizemlju zgrade DIP-a KCUS, u prostoru bivšeg kabineta generalne direktorice, u toku je adaptacija prostora koji je namijenjen za novi odjel Klinike za onkologiju KCUS.

U tom dijelu će biti smještena dnevna onkološka bolnica koja će olakšati boravak onkološkim pacijentima tokom terapije, ali i rad ljekarima i medicinskom osoblju, saopćeno je iz KCUS-a.

Odjel će imati 16 multifunkcionalnih fotelja, a neposredno pored dnevne bolnice, otvoren je i poseban šalter za prijem i ovjeru dokumentacije za onkološke pacijente, čime je olakšan administrativni put pacijenta. Ranije su pacijenti morali ići na 13 sprat, čekati liftove za svaku ovjeru i uputnicu.

Prema riječima šefa Klinike za onkologiju, prof. Semira Bešlije, veliki broj pacijenata i povećan obim poslova na Klinici zahtijevaju i reorganizaciju rada.

- Širimo kapacitet Klinike i produžavamo radno vrijeme, jer će dnevna bolnica raditi od 08h ujutro do 08h navečer. Posebno raduje i činjenica da će pacijenti tokom primanja terapije imati i dnevnu svjetlost, što dodatno doprinosi ljepšem ambijentu, humanijem pristupu u plasiranju izuzetno zahtjevnih i kompliciranih terapija, ali i boljem raspoloženju pacijenata. Po incidenci onkološka oboljenja su danas prva u svijetu, pa i u Bosni i Hercegovini. Sa zadovoljstvom ističem da smo sve uspješniji u liječenju onkoloških oboljenja - kazao je Bešlija.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.