Izvor: Capital | Utorak, 14.08.2018.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Preduzeće Romanijaputevi dobilo dozvolu za proizvodnju privrednog eksploziva

Sokolac (Foto: opstinasokolac.net)
Preduzeće Romanijaputevi iz Sokoca, osim izgradnje i održavanja puteva, proizvodiće eksploziv, a ubuduće je moguća proizvodnja i remont drugih vrsta naoružanja, potvrđeno je portalu Capital.

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost da Romanijaputevi obavljaju proizvodnju i remont naoružanja i vojne opreme, na neograničen period.

Vladina odluka stupa na snagu u petak, a generalni direktor Romanijaputeva Mirko Pandurević za Capital je rekao da su tražili dozvolu za proizvodnju privrednog eksploziva, ali da je moguće da se ovo preduzeće bavi i drugim vrstama proizvodnje naoružanja.

- Ako bude prepoznat interes i ako nađemo nekog ko bi ulagao, postoji mogućnost i da proširimo proizvodnju s privrednog eksploziva na druge proizvode. Ispunili smo uslove da se možemo baviti time - rekao je Pandurević.

Istakao je da će za ovo preduzeće značajno biti što će proizvoditi privredni eksploziv koji je su do sada morali da uzimaju iz FBiH i Srbije, a da će pored zadovoljenja sopstvenih potreba, proizvode ponuditi i na tržištu.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.