NavMenu

Preduzeće Romanijaputevi dobilo dozvolu za proizvodnju privrednog eksploziva

Izvor: Capital Utorak, 14.08.2018. 15:45
Komentari
Podeli

Sokolac (Foto: opstinasokolac.net)Sokolac
Preduzeće Romanijaputevi iz Sokoca, osim izgradnje i održavanja puteva, proizvodiće eksploziv, a ubuduće je moguća proizvodnja i remont drugih vrsta naoružanja, potvrđeno je portalu Capital.

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost da Romanijaputevi obavljaju proizvodnju i remont naoružanja i vojne opreme, na neograničen period.

Vladina odluka stupa na snagu u petak, a generalni direktor Romanijaputeva Mirko Pandurević za Capital je rekao da su tražili dozvolu za proizvodnju privrednog eksploziva, ali da je moguće da se ovo preduzeće bavi i drugim vrstama proizvodnje naoružanja.

- Ako bude prepoznat interes i ako nađemo nekog ko bi ulagao, postoji mogućnost i da proširimo proizvodnju s privrednog eksploziva na druge proizvode. Ispunili smo uslove da se možemo baviti time - rekao je Pandurević.

Istakao je da će za ovo preduzeće značajno biti što će proizvoditi privredni eksploziv koji je su do sada morali da uzimaju iz FBiH i Srbije, a da će pored zadovoljenja sopstvenih potreba, proizvode ponuditi i na tržištu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.