Izvor: eKapija | Utorak, 14.08.2018.| 15:45

Nevesinje dobija trgovinski centar u kompleksu bivše kasarne - U narednom periodu predviđeni i ostali objekti

Nevesinje (Foto: opstinanevesinje.rs.ba)
Prvi objekti već niču u kompleksu nekadašnje kasarne Nevesinjska puška u Nevesinju, nakon što su prošle godine usvojene izmjene Regulacionog plana Vojni logor.

Kako je eKapiji rečeno iz Opštine Nevesinje, u toku je gradnja trgovinskog centra Market 99, koji gradi Herc gradnja, a koji će imati površinu od 500 m2 plus magacinski i ostali kapaciteti. Cjelokupna površina parcele na kojoj se gradi hipermarket je 3.000 m2, s tim što će dio površine zauzimati i vanjsko uređenje, bašta i kafe bar, igraonica... Opština već radi i na pristupnoj saobraćajnici ka ovom objektu.

- Takođe, zajedno sa jednom građevinskom firmom, u kombinaciji javno-privatnog partnerstva, gradimo stanove za pripadnike Oružanih snaga BiH. Za tu namjenu opština je dala zemljište u svom vlasništvu.

Ovo su, kako su nam rekli, prvi objekti koji niču na ovom kompleksu, a u planu je i gradnja sportskih terena i industrijskih pogona.

Infrastrukturni radovi

Ovo ljeto je u Nevesinju građevinski vrlo intenzivno, jer su aktuelni radovi na nekoliko lokacija. Gradi se kružni tok na ulasku u grad, iz pravca Mostara, u toku je druga faza rekonstrukcije sportske dvorane, a početkom oktobra bi trebalo da bude gotova sanacija Doma kulture.

Osim toga, Opština Nevesinje je raspisala tender za rekonstrukciju 14 ulica u užem i širem gradskom području, rečeno je eKapiji iz te opštine.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.