NavMenu

Nevesinje dobija trgovinski centar u kompleksu bivše kasarne - U narednom periodu predviđeni i ostali objekti

Izvor: eKapija Utorak, 14.08.2018. 15:45
Komentari
Podeli
Nevesinje (Foto: opstinanevesinje.rs.ba)Nevesinje
Prvi objekti već niču u kompleksu nekadašnje kasarne Nevesinjska puška u Nevesinju, nakon što su prošle godine usvojene izmjene Regulacionog plana Vojni logor.

Kako je eKapiji rečeno iz Opštine Nevesinje, u toku je gradnja trgovinskog centra Market 99, koji gradi Herc gradnja, a koji će imati površinu od 500 m2 plus magacinski i ostali kapaciteti. Cjelokupna površina parcele na kojoj se gradi hipermarket je 3.000 m2, s tim što će dio površine zauzimati i vanjsko uređenje, bašta i kafe bar, igraonica... Opština već radi i na pristupnoj saobraćajnici ka ovom objektu.

- Takođe, zajedno sa jednom građevinskom firmom, u kombinaciji javno-privatnog partnerstva, gradimo stanove za pripadnike Oružanih snaga BiH. Za tu namjenu opština je dala zemljište u svom vlasništvu.

Ovo su, kako su nam rekli, prvi objekti koji niču na ovom kompleksu, a u planu je i gradnja sportskih terena i industrijskih pogona.

Infrastrukturni radovi

Ovo ljeto je u Nevesinju građevinski vrlo intenzivno, jer su aktuelni radovi na nekoliko lokacija. Gradi se kružni tok na ulasku u grad, iz pravca Mostara, u toku je druga faza rekonstrukcije sportske dvorane, a početkom oktobra bi trebalo da bude gotova sanacija Doma kulture.

Osim toga, Opština Nevesinje je raspisala tender za rekonstrukciju 14 ulica u užem i širem gradskom području, rečeno je eKapiji iz te opštine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.