Izvor: eKapija | Subota, 11.08.2018.| 09:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Deutsche bank nastavlja da investira u Evropski fond za Jugoistočnu Evropu - Obezbijeđeno 57 mil EUR

(Foto: Number1411/shutterstock.com)
EFSE i Deutsche bank su se ponovo udružili u cilju aktiviranja privatnog institucionalnog kapitala za finansiranje MSP u Jugoistočnoj Evropi i regiona Istočne Evrope (European Eastern Neighbourhood - EEN). Kroz dvije tranše trogodišnjih obveznica sa varijabilnom kamatnom stopom u iznosu od 20 mil USD i 40 mil EUR, Deutsche banka obezbijeđuje iznos od 57 mil EUR za privatne investitore za učešće u EFSE programu investiranja u ekonomski razvoj i prosperitet u navedenom regionu, saopštila je Deutsche bank.

Kroz finansiranje lokalnih banaka i mikrofinansijskih institucija, EFSE pruža ključnu podršku MSP u Jugoistočnoj Evropi i EEN regionu, sektoru koji igra najvažniju ulogu u podsticanju rasta i zapošljavanja. Krajem marta 2018, pozajmice EFSE-a krajnjim korisnicima – SMP i domaćinstvima – kojih ima skoro 140.000, iznosile su 891 mil EUR. Od osnivanja, EFSE je odobrio više od 927.600 kredita u ukupnoj vrijednosti od 6,6 mlrd EUR i doprinjeo otvaranju 760.000 radnih mjesta širom regiona.

EFSE je osnovala Razvojna banka KfW 2005. godine, uz finansijsku podršku njemačkog Federalnog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i Evropske komisije. Fond je osnovan kao JPP i registrovan je u Luksemburgu. Finansiranje javnih investitora kombinuje se sa privatnim kapitalnim investicijama, što čini platformu za finansiranje razvoja širom i snažnijom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.