NavMenu

Međunarodni skokovi na Bentbaši 18. avgusta

Izvor: Klix Petak, 10.08.2018. 12:54
Komentari
Podeli

(Foto: paul prescott/shutterstock.com)
Udruženje za promociju sporta i turizma SporTur iz Sarajeva 18. avgusta po četvrti put organizira međunarodno takmičenje u skokovima u vodu na Bentbaši.

Ova manifestacija iz godine u godinu prerasta u sve značajniji sportsko-turistički događaj. Učešće su najavili najuspješniji skakači iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Danske, Njemačke, te Bosne i Hercegovine.

Ove godine pripremaju se neke novine u odnosu na ranija takmičenja, koje će doprinijeti da ovogodišnja manifestacija bude još atraktivnija za posjetioce.

- Pripreme su u toku. Za održavanje manifestacije potrebno je da se na stijeni pored brane na Bentbaši postavi platforma sa koje bi se izvodili skokovi, te je neophodno da se produbi korito rijeke Miljacke radi sigurnosti takmičara. S obzirom na to da će se manifestacija održati po četvrti put, te da je datum održavanja u jeku ljetne turističke sezone, smatramo da će skokovi na Bentbaši ove godine privući još veću pažnju građana Sarajeva, Bosne i Hercegovine i gostiju koji borave u glavnom gradu - izjavio je organizator manifestacije Dino Bajrić.

Pokrovitelji manifestacije između ostalih su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, općine Stari Grad, Novi Grad, Grad Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, te Federalna uprava civilne zaštite.


Firme:
Sportur
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.