Izvor: eKapija | Petak, 10.08.2018.| 12:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ekološko-turistički festival Dani Vrbasa 23. i 24. avgusta u Banjaluci

Šesti ekološko-turistički festival Dani Vrbasa biće održan 23. i 24. avgusta u bašti banjalučkog motela Ortodoks, najavljeno je 9. avgusta na konferenciji za novinare u Banjaluci, prenosi gradski sajt.

Festival će biti izložbeno–sajamskog karaktera, a posjetiocima će se predstaviti učesnici festivala čiji štandovi će pokriti teme ekologije/biologije, reciklaže, turističke ponude grada Banjaluka, a biće tu i proizvođači organske hrane i kozmetike sa prostora RS i BiH.

U saradnji sa obrazovnim ustanovama, te javnim preduzećima i kompanijama u realnom sektoru koji apostrofiraju društvenu odgovornost, pripremljena je ekološka radionica čija će tematika zadovoljiti znatiželju populacije od 7 do 77 godina.

– Slijedeći dosadašnji put organizacije festivala koji, pored ekološkog, ima turistički značaj, proširili smo naš entuzijazam na promociju potencijalnih turističkih proizvoda koje bismo u dogledno vrijeme valorizovali i predstavili kao značajan segment banjalučke turističke ponude – kažu u Udruženju građana Zeleni Vrbas, koje organizuje ovaj festival.

Direktor Turističke organizacije Banjaluka, Irena Radojević, rekla je da će posebno biti promovisano Banjalučko kolo – neizostavna i neobična ribolavačka alatka.

– Biće urađeni privjesci i suveniri u obliku Banjalučkog kola, a mi ćemo u budućnosti nastojati da to razvijamo kao još jedan od naših turističkih proizvoda. Zbog svoje jedinstvene izrade, zbog toga što ne postoji nigdje u svijetu, donijeli smo odluku da se uvrsti u našu ponudu. Kao novi turistički proizvod od ove godine najavljujem i akvarijum koji se nalazi u prostorijama Prirodno–matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci – navela je Radojević.

Organizator festivala Dani Vrbasa je Udruženje građana Zeleni Vrbasa u saradnji sa Turističkom organizacijom Banjaluka, banjalučkim Vodovodom, Sportskim ribolovnim društvom Banjaluka i Prirodno-matematičkim fakultetom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.