Izvor: eKapija | Petak, 10.08.2018.| 11:16
Izdvojite članak Odštampajte vijest

IKEA slavi prvu godinu poslovanja u Srbiji

U petak 10. avgusta IKEA Beograd proslavlja prvu godinu poslovanja u Srbiji. Tokom proteklih 12 mjeseci blizu dva miliona posjetilaca je u robnoj kući u Bubanj potoku potražilo inspiraciju i rješenja za uređenje doma, dok je na veb stranici www.ikea.rs ostvareno više od 10 miliona posjeta.

Među najprodavanijim IKEA proizvodima u Srbiji izdvojile su se ekološki efikasne LED sijalice kojima kompanija želi da podstakne održiviji život kod kuće. Ukupno je prodato 206.140 komada, čime su građani Srbije ostvarili uštedu od 309.344.012 dinara, odnosno 46.870.305 kWh. Kada bi se naslagalo svih 31.580 LACK stočića koji su kupljeni u beogradskoj IKEA-i, takva konstrukcija dostigla bi visinu 71 tornja na Avali, saopštila je kompanija.

Dolazak na tržište Srbije obilježilo je i otvaranje IKEA Izloga u centru Beograda u kojem posjetioci mogu da isprobaju proizvode, poruče ih putem interneta i dobiju savjete za uređenje doma. Zbog velikog interesovanja potrošača, Izlog će produžiti svoj rad i 6. septembra uvesti mogućnost kupovine proizvoda na licu mjesta.

IKEA FAMILY program lojalnosti u Srbiji danas čini više od 140.000 članova i taj broj neprestano raste.

Tokom protekle godine otvoreni su i IKEA uslužni centri u Novom Sadu i Nišu koji omogućavaju kupcima da u blizini svog doma preuzmu proizvode koje su prethodno naručili preko interneta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.