NavMenu

Knauf Insulation investira 120 mil EUR u novu fabriku staklene mineralne vune u Maleziji

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.08.2018. 11:16
Komentari
Podeli
Knauf Insulation planira gradnju fabrike staklene mineralne vune vrijednu 120 mil EUR kako bi zadovoljio ogromnu tražnju za izolacionim rješenjima na tržištima Azije i Pacifika.

Nova fabrika, kako je navela ova kompanija na svom sajtu, biće smještena na jugu zemlje i imaće kapacitet od 75.000 tona godišnje. Završetak radova je planiran za početak 2020. godine, a fabrika će zapošljavati 180 ljudi u Maleziji i još 60 u ostatku regiona.

- Bilježimo rekordnu prodaju u Aziji zbog sve većih troškova energenata i sve strožih regulativa u vezi sa energetskom efikasnošću u zgradarstvu, u zemljama kao što su Australija, Japan i Koreja - izjavio je Stjuart Danbar, regionalni direktor Knauf Insulation za regiju Azija-Pacifik.

Nova fabrika posjedovaće najsavremeniju tehnologiju i kontrolnu opremu, zbog čega će biti jedna od najefikasnijih i najodrživijih fabrika izolacije u ovoj regiji. U proizvodnom procesu će se koristiti i do 80% recikliranog stakla, a proizvodi će se isporučivati u patentiranom visoko-komprimovanom pakovanju. Svi proizvodi će u sebi imati Knauf Insulation vezivo na bio bazi, kroz korišćenje ECOSE tehnologije, dodaje se.


U ponudi će biti širok izbor rješenja posebno kreiranih za tržišta Azije i Pacifika.

Kompanija Knauf Insulation, podsjetimo, započela je 1. januara 2016. godine u svojoj fabrici u Surdulici u Srbji proizvodnju kamene mineralne vune po novoj ECOSE Technology, zasnovanoj na brzo obnovljivim materijama umjesto na hemikalijama na bazi nafte.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.