Izvor: eKapija | Četvrtak, 09.08.2018.| 11:16
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Knauf Insulation investira 120 mil EUR u novu fabriku staklene mineralne vune u Maleziji

Knauf Insulation planira gradnju fabrike staklene mineralne vune vrijednu 120 mil EUR kako bi zadovoljio ogromnu tražnju za izolacionim rješenjima na tržištima Azije i Pacifika.

Nova fabrika, kako je navela ova kompanija na svom sajtu, biće smještena na jugu zemlje i imaće kapacitet od 75.000 tona godišnje. Završetak radova je planiran za početak 2020. godine, a fabrika će zapošljavati 180 ljudi u Maleziji i još 60 u ostatku regiona.

- Bilježimo rekordnu prodaju u Aziji zbog sve većih troškova energenata i sve strožih regulativa u vezi sa energetskom efikasnošću u zgradarstvu, u zemljama kao što su Australija, Japan i Koreja - izjavio je Stjuart Danbar, regionalni direktor Knauf Insulation za regiju Azija-Pacifik.

Nova fabrika posjedovaće najsavremeniju tehnologiju i kontrolnu opremu, zbog čega će biti jedna od najefikasnijih i najodrživijih fabrika izolacije u ovoj regiji. U proizvodnom procesu će se koristiti i do 80% recikliranog stakla, a proizvodi će se isporučivati u patentiranom visoko-komprimovanom pakovanju. Svi proizvodi će u sebi imati Knauf Insulation vezivo na bio bazi, kroz korišćenje ECOSE tehnologije, dodaje se.

U ponudi će biti širok izbor rješenja posebno kreiranih za tržišta Azije i Pacifika.

Kompanija Knauf Insulation, podsjetimo, započela je 1. januara 2016. godine u svojoj fabrici u Surdulici u Srbji proizvodnju kamene mineralne vune po novoj ECOSE Technology, zasnovanoj na brzo obnovljivim materijama umjesto na hemikalijama na bazi nafte.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.