NavMenu

Najava za 30. izdanje "Društva znanja" za 28.02.2009. godine

Izvor: eKapija Petak, 27.02.2009. 11:02
Komentari
Podeli

30. izdanje "Društva znanja", informativno-obrazovnog serijala koji produciraju Foto Art Sarajevo i BH Telecom, na programu je u subotu 28.02.2009. godine u 11 sati i 30 minuta na TV OBN.

Najnovije izdanje emisije bavi se uglavnom pitanjem informatizacije kroz nekoliko tematskih priloga. Jedan od njih je početak izdavanja dozvola telekom operatorima za pokretanje mreža treće generacije mobilne telefonije.

Biće predstavljena i nova usluga BH Telecoma koja namijenjena poslovnim korisnicima a nazvana je korporativni GPRS i predstavlja dio ponude za kreiranje virtuelnih privatnih mreža.

U redovnom sedmičnom osvrtu razmatra se utjecaj modernih tehnologija na stvaranje jedne nove, globalne kulture i obrazaca ponašanja.

Posebna priča posvećena je digitalizaciji najveće biblioteke na svijetu – Kongresne biblioteke SAD-a koja je počela sa prebacivanjem svoga sadržaja na internet.

U rubrici "Portret škole" biće predstavljen Centar za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu, kao danas vodeća obrazovna ustanova u Bosni i Hercegovini u oblasti postdiplomskih studija.

Gledatelji mogu nastaviti igrati i nagradnu igru u kojoj imaju šansu osvojiti šest vrijednih nagrada.

Emisija "Društvo znanja" od sada se može gledati i na internetu, na portalu BH Telecoma na adresi www.bhtelecom.ba/drustvo_znanja.html

Uz ovo, emisija će biti prvi domaći televizijski uradak koji će se naći u digitalnoj bazi IPTV servisa BH Telecoma "Moja TV" koji će biti pokrenut ovog ljeta.

Sadržaji emisije mogu se pratiti i putem bloga www.drustvoznanja.blogger.ba a kontakt redakcije emisije je e-mail dz@fotoart.ba

"Društvo znanja" se reprizira nedjeljom u 9 sati ujutro.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Finansije

Lidl BH ponovo povećao kapital, sada je već riječ o velikom iznosu

Njemačka kompanija, odnosno njena ispostava u Bosni i Hercegovini – Lidl BH ponovo je povećala kapital. Osnivački kapital kompanije registrovane u Sarajevu sada iznosi 284,5 mil KM, odnosno preko četvrtine milijarde maraka, piše BiznisInfo.ba. Podsjećanja radi, kompanija se uveliko sprema za početak rada na našem tržištu. U izgradnji je nekoliko objekata, a proces zapošljavanja je u punom zamahu. Prema informacijama BiznisInfo.ba,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.