NavMenu

Raspisani tenderi za rekonstrukciju puteva Zenica-Ovnak i Zenica-Arnauti

Izvor: eKapija Srijeda, 08.08.2018. 13:01
Komentari
Podeli

(Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
Za projekte rekonstrukcije putnih pravaca Zenica-Ovnak i Zenica-Arnaut nedavno su raspisani tenderi, koji bi trebalo da budu okončani za oko 30 dana, saopćeno je iz pres službe Vlade ZDK.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević održao je sastanak s direktorom Kantonalne direkcije za ceste Refikom Zekovićem na kojem su analizirane dosadašnje aktivnosti na tim projektima. Kako se navodi u saopćenju, za obje saobraćajnice proglašen je javni interes i slijedi eksproprijacija. Na trasi puta Zenica-Arnauti izvode se završni geološko-istraživački radovi za stabilnost terena.

Kantonalna vlada je u 2018. godini za ta dva projekta osigurala 2 mil KM.

Sanacija regionalnog puta Zenica-Ovnak finansira se iz sredstava namijenjenih za kapitalna ulaganja kojima raspolaže Kantonalna direkcija za ceste, a omogućiće kvalitetnije povezivanje područja Ovnaka sa Zenicom, kao i s naseljenim mjestima u općini Travnik.

Kada je u pitanju put Zenica-Arnauti, radi se o lokalnoj saobraćajnici za koju je nadležan općinski nivo vlasti, ali je Vlada ZDK namijenila 1 mil KM iz kantonalnog budžeta kako bi se omogućila kvalitetnija komunikacija sa desetak sela u Babinskom slivu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.