NavMenu

Osnovano preduzeće HE Buk Bijela, v.d. direktora Branislava Milekić

Izvor: Capital Utorak, 07.08.2018. 15:40
Komentari
Podeli

(Foto: Vedrana Džudža)
Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Republike Srpske Radmila Čičković i direktor Hidroelektrana na Drini Nedeljko Perišić potpisali su u utorak (7. avgust 2018. godine) u Trebinju ugovor o osnivanju zajedničkog preduzeća Hidroelektrana Buk Bijela koje će se baviti proizvodnjom i prodajom električne energije sa sjedištem u Foči.

Novoosnovano preduzeće je u većinskom vlasništvu Hidroelektrana na Drini koja u osnivačkom kapitalu učestvuje sa 80%, a Elektroprivreda sa 20% vlasničkog udjela.

Perišić je izrazio zadovoljstvo što je konačno, poslije dugo godina, formirano preduzeće Hidroelektrana Buk Bijela.

- Čast i zadovoljstvo je biti u zajedničkom konzorcijumu sa Elektroprivredom Republike Srpske. Mi ćemo kao većinski vlasnik dati sve od sebe da projakat ide planiranom dinamikom i nadam se da ćemo nakon provođenja procedura početi sve potrebne aktivnosti na izgradnji ovog projekta - izjavio je Perišić.

Čičković je istakla da će ovaj objekat, kada bude izgrađen, znatno poboljšati energetski bilans Republike Srpske i dati dodatnu snagu proizvodnim kapacitetima Elektroprivrede RS.

Hidroelektrana Buk Bijela nalazi se u gornjem toku rijeke Drine i udaljena je oko 11,6 kilometara uzvodno od Foče.

Vlada Republike Srpske je za njenu izgradnju Elektroprivredi Republike Srpske dodijelila koncesiju na period od 50 godina.

Procijenjena vrijednost investicije iznosi 382.407.793 KM.

U toku su aktivnosti po pitanju provođenja tenderske dokumentacije za projektovanje, izgradnju i obezbjeđenje novca putem kredita koje provodi Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva, a za vršioca dužnosti direktora Hidroelektrane Buk Bijela imenovana je Branislava Milekić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.