Izvor: eKapija | Utorak, 07.08.2018.| 09:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Međunarodna konferencija o mineralnim resursima 13. i 14. novembra u Beogradu

(Foto: Brian A Jackson/shutterstock.com)
Osma međunarodna konferencija o mineralnim resursima u Republici Srbiji pod sloganom Pokretačka snaga ekonomskog razvoja biće održana u Beogradu, u Hotelu Metropol Palace 13 i 14. novembra 2018. godine.

Organizator konferencije je kompanija TGI Group International, a konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, ambasada Kanade, Velike Britanije, Australije i Finske u Srbiji, Geološko-rudarske asocijacije Srbije (GRAS), Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja (CANSEE), Rudarskog Instituta Beograd, Srpskog geološkog društva (SGD) a podržale su je kompanije South Danube Metals - deo Eldorado Gold korporacije i australijska kompanija Wood.

Skupu će se tako obratiti značajan broj eminentnih zvaničnika i stručnjaka iz sektora, među kojima su Kati Csaba, ambasadorka Kanade u Srbiji, Denis Keefe, ambasador Velike Britanije u Srbiji, Pertti Ikonen, ambasador Finske u Srbiji, Zsuzsanna Hargitai, direktor za Srbiju Evropske banke za obnovu i razvoj, Biljana Rankić, predsjednica Geološko-rudarske asocijacije Srbije (GRAS), Aleksandar Obrenović, predsjednik Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja (CANSEE), dr Milinko Radosavljević, direktor Rudarskog Instituta Beograd, dr Rade Jelenković, potpredsjednik Srpskog geološkog društva (SGD), Branislav Grbović, regionalni direktor za južnu Evropu australijske kompanije Wood i dr.

Konferencija ima za cilj razmjenu ideja i informacija iz oblasti rudarstva i geologije i fokusiraće se na značajan doprinos rudarskog sektora ekonomskom razvoju zemalja. Takođe, konferencija daje perspektivu svjetskog rudarskog iskustva u domenu društveno odgovornog poslovanja, zdravlja i bezbjednosti na radu, izazova zaštite životne sredine i pametnog rudarstva. Cilj ove konferencije je da poveže investitore i eksperte iz rudarskog sektora sa svim relevantim vladinim, finansijskim i društvenim stejkholderima, saopštili su organizatori.

Teme konferencije su zdravlje i bezbjednost na radu - najbolje prakse, rudarski projekti u Srbiji – pogled od strane industrijskih eksperata, trendovi geoloških i rudarskih aktivnosti u svijetu, balans između projektnog finansiranja i pravnog okvira, te izazovi zaštite životne sredine: kako bi rudarski otpad mogao da se sanira u rudnicima. Biće riječi i o društveno odgovorno poslovanju u rudarskom sektoru, doprinosima rudarstva regionalnom razvoju, kao i o pametnom rudarstvu - digitalizaciji opreme, tehnologije i industrije.

Za više informacija posjetite sajt www.miningconference.rs.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.