Izvor: Pristop BH | Srijeda, 25.02.2009.| 13:18
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Microsoft BiH okupio informatičare: Održana tradicionalna konferencija TechNet

Danas je Microsoft BiH organizirao TechNet konferenciju i tako nastavio sa tradicionalnim okupljanjima programera i informatičkih profesionalaca. Preko 200 učesnika današnjeg skupa, održanog u hotelu Sarajevo, su imali priliku čuti sve o dolazećim tehnologijama, družiti se s programerima i razmijeniti iskustva.

Microsoft TechNet program je prisutan u preko 60 zemalja svijeta, a događaji kao što je današnji, predstavljaju lokalnu podršku TechNet programu i odličnu platformu za IT profesionalce da na efikasan način evaluiraju Microsoft IT rješenja u praksi, da razmjene iskustva glede implementacije, održavanja, administriranja i optimiziranja Mircosoft proizvoda i rješenja.

Ova konferencija je ujedno bila i prilika da se prisutnima predstave najnoviji Microsoft proizvodi i rješenja poput Windows Azure platforme, Windows Server 2008 R2, te Windows 7 – posljednje verzije Microsofotovog operativnog sistema koja je u proteklim mjesecima izazvala jako puno interesovanja kako među IT profesionalncima tako i među medijima i kućnim korisnicima. Pored toga predstavljeni su i Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP), te prezentacija pod nazivom „How Microsoft does IT? “, koja na originalan način objašnjava kako Microsoft implementira i upravlja IT rješenjima za velike kompanije.

Predavači na današnjoj konferenciji bili su predstavnici Microsofta BiH Mirad Maglić, Alen Zulić i Dragan Panjkov, te predstavnik partnerske kompanije u BiH Damir Dizdarević - Logosoft d.o.o.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.