NavMenu

U toku usaglašavanje Pravilnika o izgledu policijske uniforme u BiH

Izvor: Indikator Nedjelja, 05.08.2018. 18:43
Komentari
Podeli

(Foto: Photographee.eu/shutterstock.com)
Povodom novog Pravilnika o izgledu policijske uniforme u policijskim tijelima BiH, krajem juna 2018. godine održan je sastanak između ministra sigurnosti, predstavnika Konzorcija proizvođača uniformi BiH i Privredne komore Federacije. Na tom sastanku donešeni su određeni zaključci koji su u formi zapisnika upućeni Ministarstvu sigurnosti BiH, navodi se u informaciji za javnost predsjednika Privredne komore FBiH Mirsada Jašarspahića.

- Suština sastanka oko koje nije bilo razilaženja i što je navedeno u ponuđenom zapisniku je da će u cilju zaštite transparentnosti tenderske procedure i obezbjeđenja nivoa kvaliteta prilikom objave tendera pored urađenog pravilnika biti korišten modul "ili ekvivalent kvalitetu" što će svim ponuđačima dati mogućnost dokazivanja kvaliteta uniforme. S obzirom na to da su članovi radne grupe koji su radili na izradi pomenutog pravilnika imali korekcije ostalih navedenih zaključaka u zapisniku, trenutno smo u fazi usaglašavanja istih, kako bi ono u što boljoj formi omogućili učešće bosanskohercegovačkih proizvođača uniformi u postupku javne nabavke u skladu sa kvalitetom - rekao je Jašarspahić.

Dodaje se da bi objava pravilnika prije usaglašavanja zaključaka bila bi na štetu bosanskohercegovačkih kompanija.


U informaciji predsjedenika Privredne komore FBiH se navodi da neutemeljeni i ishitreni medijski istupi da predsjedavajući Vijeća ministara koči objavu pravilnika mogu samo ugroziti dostignuti nivo pregovora između predstavnika domaćih proizvođača i Ministarstva sigurnosti.

Od velike važnosti je da se dijalog nastavi, te se Privredna komora Federacije BiH zalaže za zaštitu domaće proizvodnje, koja svakako može odgovoriti kvalitetnim proizvodima poštivanjem i najoštrijih standarda kvaliteta, dodaje se u informaciji.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.