NavMenu

Novi duvanski kombinat u Podgorici pokreće proizvodnu liniju 13. avgusta

Izvor: Novosti Četvrtak, 02.08.2018. 15:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: underworld/shutterstock.com)Ilustracija
Početak probne proizvodnje u Novom duvanskom kombinatu ozvaničen je prije nešto više od dva mjeseca, a, prema trenutnim informacijama iz Tenderske komisije, do kraja ovog trebalo bi da počne i finalna proizvodnja.

- Polovinom mjeseca, preciznije 13. avgusta počeće sa radom nova linija. Očekuje se repromaterijal, pa sve to može označiti da će proizvodnja krenuti krajem avgusta - saopštio je Branko Vujović, predsjednik Tenderske komisije.

Podsjećamo, probna proizvodnja krenula je 24. maja, a na svečanosti su bili predstavnici izvršne i lokalne vlasti. Tada je Milutin Simović, potpredsjednik Vlade, ocijenio da će proizvodnja u Novom duvanskom smanjiti spoljnotrgovinski deficit, jer će, kako je rekao, godišnji izvoz dostići 25 mil EUR. Najavljena su i nova zapošljavanja, odnosno ocijenjeno da će u toj fabrici raditi više stotina radnika.

- Za sada je Nadzornoj komisiji upućen spisak od 55 radnika koji su u skladu sa ugovorom primljeni u stalni radni odnos - informacija je iz Novog duvanskog kombinata.

Iz rukovodstva fabrike najavili su i bolju saradnju sa kooperantima, odnosno proizvođačima duvana iz Zete i Tuzi, pa su procjene da bi organizovan otkup mogao biti realizovan sa 56 kooperanata iz okoline Podgorice.


A u Novom duvanskom za sada se proizvodi cigareta king sajz. Sa novim pogonima biće na tržištu i super slims.

- Plan je da se u pogonima proizvede godišnje od 12 i po do 15 miliona šteka cigareta ili izraženo u novcu oko 24 mil EUR - poručili su iz rukovodstva fabrike.

Za sada sve što se proizvede plasira se na inotržište, odnosno u Ujedinjene Arapske Emirate, čija je kompanija BMJ Industries i vlasnik Duvanskog, ali su najave da će se cigarete uskoro naći i na crnogorskom tržištu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.