Izvor: Nezavisne novine | Srijeda, 01.08.2018.| 15:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Banjaluci otvorena nova kancelarija za registraciju vozila

(Foto: Rafal Olkis/shutterstock.com )
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač posjetio je novu kancelariju za registraciju vozila u Banjaluci, koja je počela da radi danas, 1. avgusta.

Lukač je istakao da je ova kancelarija, u kojoj su opremljena tri šaltera, predviđena za prijem zahtjeva koji podnose agencije za posredovanje pri registraciji vozila.

- U prošloj godini imali smo više od 100.000 podnesenih zahtjeva za registraciju vozila, zbog čega su se stvarale ogromne gužve. Ovdje smo izdvojili kancelariju kako bismo omogućili agencijama koje posreduju u registraciji vozila da mogu brzo i efikasno da obavljaju te poslove i da smanjimo gužve na lokaciji kod Policijske uprave Banjaluka - rekao je Lukač novinarima.

On je dodao da će na lokaciji kod Policijske uprave zahtjeve za registraciju vozila i dalje podnositi fizička lica, te da će na toj adresi, umjesto dosadašnja dva, ubuduće raditi tri šaltera.

- Nadam se da ćemo na ovaj način izbjeći sve one gužve koje se stvaraju posebno u ljetnjem periodu i omogućiti građanima da mnogo brže obavljaju registraciju vozila - dodao je Lukač.

Iz MUP-a je saopšteno da agencije za posredovanje pri registraciji vozila od danas ne mogu podnositi zahtjeve u šalter-sali za izdavanje ličnih dokumenata Policijske uprave Banjaluka, ali da i dalje mogu podnositi zahtjeve potem pisarnice ove policijske uprave u kancelariji broj 122.

Nova kancelarija za registraciju vozila nalazi se u naselju Starčevica na adresi Jug Bogdana 6.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.