Izvor: Glas Srpske | Srijeda, 01.08.2018.| 11:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Klinika za ortopediju i traumatologiju RS do oktobra u novim prostorijama

Ilustracija (Foto: nimon/shutterstock.com)
Direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS (UKC RS) Vlado Đajić i načelnik Klinike za ortopediju i traumatologiju Nikola Bojić, u utorak, 31. jula, su u Univerzitetskom kliničkom centru RS predstavili novoopremljene i rekonstruisane prostorije, u koje će se odjel useliti za dva mjeseca.

Đajić je istakao da je u RS sve veći broj povreda uzrokovanih saobraćajnim nezgodama, te da će useljenje Klinike za ortopediju i traumatologiju u nove, moderno opremljene prostorije pospješiti liječenje ovih pacijenata.

- Želimo pokazati koliko je značajno što će se Klinika za ortopediju i traumatologiju za dva mjeseca useliti u ove novoopremljene prostorije, nove operacione sale i dobiti najmoderniju opremu - rekao je Đajić i dodao da je cilj UKC obezbijediti najbolju zdravstvenu njegu za građane RS.

Nikola Bojić, načelnik Klinike za ortopediju i traumatologiju, rekao je da je selidba odjela u nove prostorije ostvarenje dugogodišnjeg sna.

- Radovi na odjelu su završeni, još čekamo kraj radova u operacionom bloku i u centru urgentne medicine. Imaćemo najbolje uslove, sa najnovijom tehnologijom i instrumentima - kazao je Bojić.

Dodao je da Klinika za ortopediju i traumatologiju nema slobodnih dana i nema dana bez specifičnih primjera povređivanja, oboljenja kao i hroničnih degenerativnih oboljenja.

- Po statistici, za prethodna dva mjeseca urađeno je oko 420 operacija, od toga je više od 10% uzrokovano saobraćajnim nezgodama, a ostalo su traume uzrokovane padovima zbog spoticanja i degenerativna oboljenja kojima se bavi ortopedija - kazao je Bojić.

Bojić objašnjava da se samo uzrok povreda mijenja, ali da su one konstanta u ovom poslu.

- U zimskom periodu to su padovi zbog klizavog kolovoza, u proljeće zbog radova u polju i u voćnjaku, a sada, ljeti, kada je povećan intenzitet saobraćaja kao i neopreznost građana, imamo najviše saobraćajnih nezgoda - istakao je Bojić.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.