NavMenu

Počela gradnja Pelješkog mosta

Izvor: N1 Ponedjeljak, 30.07.2018. 16:02
Komentari
Podeli
(Foto: peljeski-most.hr)
Otvaranjem dnevnika radova i potpisivanjem zapisnika o uvođenju kineskog konzorcijuma China Road and Bridge Corporation CRBC u gradnju, u Stonu, na poluostrvu Pelješac, počela je izgradnja Pelješkog mosta.

Od danas (30. jula 2018. godine) počinje da teče ugovoreni rok za izgradnju mosta, koji će povezati jug Hrvatske s ostatkom zemlje, preko teritorije BiH, i koji mora biti završen za 36 mjeseci.

CRBC je u posao uveden tri mjeseca pošto je u Dubrovniku potpisan ugovor o gradnji mosta s pristupnim putevima. Evropska unija projekat sufinansira s 357 mil EUR, odnosno sa 85 odsto prihvatljivih troškova. Ukupna vrijednost projekta premašuje 526 mil EUR, od čega su prihvatljivi troškovi malo veći od 420 mil EUR.


Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je prilikom uvođenja u posao da se neke stvari još moraju prilagoditi, ali da je to "sastavni dio projekta". Na pitanje može li tužba Bosne i Hercegovine zaustaviti radove, odgovorio je:

- Mi smo ovdje operativci, dio koji se odnosi na tužbu BiH je politika.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.