Izvor: Capital | Ponedjeljak, 30.07.2018.| 13:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Stiglo više od 200 prijava za dodjelu podsticaja za zapošljavanje u Banjaluci

(Foto: nd3000/shutterstock.com )
Na javni poziv za dodjelu podsticaja za zapošljavanje, za koji je iz budžeta Grada Banjaluka obezbijeđeno 1,02 miliona KM, podneseno je 216 zahtjeva, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za privredu.

Ove godine je uvedena i nova linija podsticaja za sufinansiranje nabavke opreme za opremanje kabineta za praktičnu nastavu srednjih stručnih škola s ciljem obezbjeđivanja kvalifikovane radne snage neophodne na tržištu rada, za šta je namijenjeno 100.000 KM.

Komisija resornog odjeljenja će u narednim danima obraditi pristigle zahtjeve, bodovati ih i predložiti listu onih koji ispunjavaju uslove javnog poziva.

Iz Odjeljenja za privredu navode da je najveće interesovanje iskazano za podsticaje namijenjene povećanju produktivnosti i konkurentnosti, te da su za ovu vrstu podsticaja aplicirala 164 privrednika.

Od toga, njih 132 iz kategorije malih i srednjih preduzeća želi podsticaj za sufinansiranje nabavke osnovnih sredstava.

Iz Odjeljenja ističu da se manji dio, njih 21, prijavio za prekvalifikaciju radnika za deficitarna zanimanja, dok su 11 zahtjeva dostavile srednje stručne škole za sufinansiranje nabavke opreme za kabinete za praktičnu nastavu.

Istovremeno, 52 nezaposlena Banjalučanina prijavila su se za podsticaje namijenjene samozapošljavanju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.