NavMenu

Ferrero nudi najslađi posao na svijetu

Izvor: Radio 021 Ponedjeljak, 30.07.2018. 08:19
Komentari
Podeli
(Foto: nutella.com)
Italijanski proizvođač slatkiša Ferrero nudi najslađi posao na svijetu, pošto traži degustatore.

Ferrero je objavo oglas u kojem traži 90 degustatora koji će testirati kakao, lješnike i druge sirovine za proizvodnju čokolade.

Zainteresovanima kompanija nudi ugovor na pola radnog vremena. Posao predviđa dva radna dana nedjeljno u sedištu kompanije u Albi.

Za dobijanje posla nije potrebno imati prethodno iskustvo, već je važno samo da kandidati nemaju nikakve alergije na hranu.

Izabrani kandidati se obavezuju da će od 30. septembra pohađati tromjesečni kurs, na kraju kojeg će 40 osoba biti izabrano kao degustatori čokolade. Oni će biti podijeljeni u dvije grupe.


Do sada je Ferrero uvijek koristio zaposlene za testiranje svojih proizvoda. Ovaj put kompanija želi da upita potrošače, koji nemaju prethodna saznanja o sastojcima proizvoda.

Osim nutelle, Ferrero proizvodi praline mon šeri, rafaelo i ferrero roše. Kompanija ima godišnji obrt u visini od 10,5 milijardi evra i zapošljava 30.300 ljudi, a širom svijeta ima 91 ćerku firmu i 23 proizvodnih postrojenja, te je prisutna u 170 zemalja svijeta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.