Izvor: Indikator | Nedjelja, 29.07.2018.| 17:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ryanair će uvesti dodatne letove sa banjalučkog aerodroma?

(Foto: Rebius/shutterstock.com)
Aerodrom Banjaluka očekuje da će najveća evropska niskotarifna aviokompanija Ryanair uvesti dodatne nove rute kada uđe na tržište BiH krajem oktobra, izvještava Ex-Yu Aviation.

Prevoznik će lansirati letove iz Šarleroja, Memingena i Stokholma Skavsta za Banjaluku od 29. oktobra. Generalni direktor aerodroma Duško Kovačević kazao je da će predložiti Ryanairu da započne sezonske letove za Grčku, za Solun i Atinu.

- To bi bilo od velike koristi za naše građane koji se odmaraju u Grčkoj. Osim toga, Beč je opcija, međutim, Ryanair nema tu bazu, već radi u blizini Bratislave i mislim da je realno razgovarati sa aviokompanijom da razmotri uslugu iz slovačke prijestonice.

Premijerka RS Željka Cvijanović je ranije rekla da će nakon uvođenja ovih ruta za Banjaluku, najaviti i drugi set novih destinacija.

Generalni direktor je istakao da prodaja ulaznica za predstojeće letova teče izvan očekivanja.

- Na osnovu informacija koje smo dobili od Ryanaira, oni su zadovoljni prodajom karata do sada, za koju kažu da je iznad njihovih očekivanja, a neki letovi oko novogodišnjih praznika su rasprodati. Ryanair je izuzetno zadovoljan i faktor opterećenja je odličan.

Osim Ryanarovih novih ruta, grad će nastaviti da servisira Air Serbia iz Beograda, koja planira da održava dva nedjeljna leta za Banjaluku u većem dijelu zimske sezone, uz dodatnu nedjeljnu uslugu koja će se odvijati od sredine decembra do sredine januara.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.