NavMenu

RS dobija hangar za helikoptere u Zalužanima - Raspisan tender za izvođača

Izvor: eKapija Subota, 28.07.2018. 16:17
Komentari
Podeli
(Foto: ilfaber/shutterstock.com)
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) RS za pola miliona maraka adaptiraće jedan od svojih objekata u Zalužanima u koji će se biti smješteni radnici i flota Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Procjenjeno je da će sanacija i adaptacija objekta u Zalužanima koštati 450.000 KM bez PDV-a i tender za izbor izvođača radova je raspisan u četvrtak, 26. jula, piše Capital. S PDV-om, novi smještaj za helikoptere i zaposlene u Helikopterskom servisu koštaće 526.500 KM.

Osim pripremnih i zemljanih radova, odabrani izvođač treba da izvede betonske i armiračke radove, montažno – bravarske radove, zidarske, izolaterske, limarske, fasaderske, bravarske i stolarske radove. Tu su i suhomontažni radovi, podopolagački, molerski i drugi radovi.

Osim ovih građevinsko – zanatskih radova, neophodno je uraditi elektroinstalaciju, vodovod i kanalizaciju, ugraditi sanitarnu opremu, kotlovnicu i grijanje. Biće urađeni i sistemi za grijanje i hlađenje, kao i protivpožarna zaštita.

Izvođač treba, između ostalog, da ima najmanje tri realizovana ugovora o izvođenju radova iste vrste, odnosno izgradnje, sanacije, rekonstrukcije objekata visokogradnje, čija ukupna vrijednost prelazi 450.000 KM.

Rok za dostavljanje ponuda je 15. avgust, a kriterij za dodjelu posla biće najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude. Onaj ko bude odabran, imaće rok od 90 dana za završetak radova.


Ponuđač je dužan dostaviti garanciju za ozbiljnost ponude u iznosu od 1% vrijednosti ugovora, te bezuslovnu bankarsku garanciju za dobro izvršenje ugovora u iznosu od 10% vrijednosti ugovora.

Direktor Helikopterskog servisa RS Boban Kusturić rekao je za Capital da će ovim projektom biti obezbjeđen prostor za smještaj ljudstva, ali i svih helikoptera.

- To je veoma značajno i korisno. Lokacija u okviru kasarne Zalužani je idealna jer je letilište u pitanju, a osim toga nećemo imati više troškove iznajmljivanja prostora koji mjesečno iznose oko 3.000 KM - istakao je Kusturić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.