Izvor: eKapija | Petak, 27.07.2018.| 12:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

UKC Tuzla dobio opremu i uređaje vrijedne više od 8 mil KM

(Foto: MichaelVaulin/shutterstock.com)
Povodom nabavke medicinske opreme i dijagnostičkih uređaja vrijednih više od 8 mil KM delegacija Vlade Tuzlanskgo kantona, predvođena premijerom Jakubom Suljkanovićem, posjetila je u četvrtak Univerzitetski klinički centar Tuzla. Nabavku ove opreme sa 3,3 mil KM sufinansirala je Vlada Tuzlanskog kantona.

- Menadžmentu UKC-a želim čestitati na realizaciji jednog ovako značajnog projekta koji će imati brojne benefite za naše građane, ali će također doprinijeti lakšem i sigurnijem radu medicinskog osoblja. Vlada TK će i u narednom periodu pružati podršku UKC-u Tuzla i učestvovati u realizaciji novih projekata nabavke opreme, kako bi smo naš Klinički centar činili još boljim, a našim građanima pružali još bolju i kvalitetniju uslugu, ali i kako bi bili konkurentniji u pružanju komercijalnih usluga građanima koji dolaze van Tuzlanskog kantona - rekao je Suljkanović.

Nabavljena je oprema za za hiruške grane, neonatalogiju, anesteziju, neurohirurgiju i kardiohirurgiju, prenio je portal Tip.ba.

- Radi se o našem strateškom planu da nabavimo onu opremu koja je našim korisnicima i nama kao ljekarima najpotrebnija. To su aparati za anesteziju, još jedna angio-sala, respiratori za djecu, inkubatori i td. Značajno je istaći da smo mi i do sada imali ovu opremu, ali radi se o modernijim, novijim, savremenim uređajima koji će nivo naše usluge podići na viši nivo rekao je direktor UKC-a Tuzla Nešad Hotić i dodao da UKC neće na ovome stati i da će se nastaviti sa daljim ulaganjem i investicijama.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.