NavMenu

UKC Tuzla dobio opremu i uređaje vrijedne više od 8 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 27.07.2018. 12:01
Komentari
Podeli
(Foto: MichaelVaulin/shutterstock.com)
Povodom nabavke medicinske opreme i dijagnostičkih uređaja vrijednih više od 8 mil KM delegacija Vlade Tuzlanskgo kantona, predvođena premijerom Jakubom Suljkanovićem, posjetila je u četvrtak Univerzitetski klinički centar Tuzla. Nabavku ove opreme sa 3,3 mil KM sufinansirala je Vlada Tuzlanskog kantona.

- Menadžmentu UKC-a želim čestitati na realizaciji jednog ovako značajnog projekta koji će imati brojne benefite za naše građane, ali će također doprinijeti lakšem i sigurnijem radu medicinskog osoblja. Vlada TK će i u narednom periodu pružati podršku UKC-u Tuzla i učestvovati u realizaciji novih projekata nabavke opreme, kako bi smo naš Klinički centar činili još boljim, a našim građanima pružali još bolju i kvalitetniju uslugu, ali i kako bi bili konkurentniji u pružanju komercijalnih usluga građanima koji dolaze van Tuzlanskog kantona - rekao je Suljkanović.

Nabavljena je oprema za za hiruške grane, neonatalogiju, anesteziju, neurohirurgiju i kardiohirurgiju, prenio je portal Tip.ba.


- Radi se o našem strateškom planu da nabavimo onu opremu koja je našim korisnicima i nama kao ljekarima najpotrebnija. To su aparati za anesteziju, još jedna angio-sala, respiratori za djecu, inkubatori i td. Značajno je istaći da smo mi i do sada imali ovu opremu, ali radi se o modernijim, novijim, savremenim uređajima koji će nivo naše usluge podići na viši nivo rekao je direktor UKC-a Tuzla Nešad Hotić i dodao da UKC neće na ovome stati i da će se nastaviti sa daljim ulaganjem i investicijama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.