NavMenu

Njemački Vorwerk počeo izgradnju fabrike dijelova za automobile kod Čačka - Probna proizvodnja do kraja 2018.

Izvor: Beta Četvrtak, 26.07.2018. 09:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Billion Photos/shutterstock)Ilustracija
Njemačka kompanija Vorwerk počela je u srijedu (25. jula 2018. godine) u Preljini kod Čačka izgradnju fabrike u kojoj će se proizvoditi dijelovi za automobilsku industriju i gdje će raditi više od 1.000 ljudi.

Vrijednost te investicije je više od 50 mil EUR, a ove godine će biti izgrađeno više od 40.000 kvadrata proizvodnog prostora, dok je plan da se u narednih šest godina pogon proširi na oko 65.000 kvadrata.

U okviru fabrike biće i centar za testiranje, a radnici će imati obuku u Njemačkoj i Poljskoj.

Izvršni direktor Vorwerk-a Jirgen Miler je rekao da je Čačak sjajan izbor za investiciju te kompanije koja planira da u budućnosti u Srbiji zaposli i više od 1.000 radnika.

Kazao je da će fabrika u Čačku imati najsavremeniju opremu i da će se u njoj raditi dijelovi za najpoznatije svjetske marke automobila. Dodao je i da se očekuje da već krajem ove godine u toj fabrici počne probna proizvodnja.


Vlasnik grupacije Vorwerk Peter Kelen podsjetio je da je to porodična kompanija iz Vupertala u Njemačkoj, koja posluje skoro 200 godina.

- Nigde u svijetu nije tako brzo obezbijeđena lokacija za našu fabriku - rekao je Kelen i zahvalio gradskim vlastima u Čačku što ulica u kojoj je fabrika nosi njegovo ime.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.