Izvor: Klix | Četvrtak, 26.07.2018.| 08:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Sunčana strana FBiH" donosi bogate ljetne sadržaje u Sarajevu i Mostaru

Mostar (Foto: paul prescott/shutterstock.com )
Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Udruženje Obala Art Centar Sarajevo i Agencije PRimera iz Mostara potpisali su u srijedu (25. jula 2018. godinre) ugovor o realizaciji projekta "Sunčana strana Federacije BiH 2018" vrijednog 235.000 KM.

Projektom Udruženje Obala Art Centar iz Sarajeva i Agencija PRimera iz Mostara, uz podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma, od jula do oktobra 2018. godine organiziraće niz umjetničkih sadržaja s ciljem promocije i obogaćivanja kulturno-turističke i zabavne ponude Mostara i Sarajeva gdje će programi biti održavani.

Kako je istakla federalana ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, uz sudjelovanje umjetnika i iz drugih gradova, "Sunčana strana Federacije BiH 2018" ujedno će promovirati i druge gradove u FBiH.

- U ovogodišnjoj ljetnoj turističkoj sezoni na različitim lokacijama u Sarajevu i Mostaru bit će realizirani brojni atraktivni sadržaji, u saradnji sa kulturno-umjetničkim društvima, glumcima, likovnim umjetnicima, fotografima, profesionalcima iz gastro svijeta - naglasila je Đapo.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.