NavMenu

Gradnja puta Foča-Šćepan Polje počinje u 2019. - Vrijednost radova 88 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 24.07.2018. 11:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić najavio je juče (23. jula 2018. godine) u Foči da će izgradnja moderne saobraćajnice od Foče do Šćepan Polja na granici sa Crnom Gorom biti uvrštena u plan preduzeća Putevi Republike Srpske za narednu godinu, prenosi Palelive.

Trninić je rekao da će rekonstrukcija 21 kilometra puta, koji je dionica međunarodnog koridora Sarajevo-Podgorica, koštati 88 mil EUR, te da su u toku pregovori sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj koja je zainteresovana da učestvuje u finansiranju.

- Već smo završili projektnu dokumentaciju koju je finansirala EU, a u petak su nam u ministarstvu bili predstavnici EBRD-a koji su pokazali interesovanje da finansijski proprate izgradnju tog puta - naveo je Trninić.

On je podsjetio da je planirana gradnja i novog graničnog mosta na rijeci Tari, kao i zajedničkog graničnog prelaza sa crnogorske strane.

- Trenutno smo u fazi pokušaja da obezbijedimo kod EU i Evropske komisije grant sredstva u visini 20% od projekta, ali u svakom slučaju – dobili ta grant sredstva ili ne, uvrstićemo izgradnju te dionice u plan preduzeća Putevi RS i mi ćemo to iduće godine raditi - rekao je Trninić.


On je istakao da je u proteklih deset godina Vlada Srpske u infrastrukturne projekte na području opštine Foča uložila 78 mil KM, te da je za izgradnju porušenog željeznog mosta na Drini, koja će uskoro biti završena, izdvojila ukupno 738.000 KM.

Na sastanku sa rukovodstvom opštine Foča, Trninić je razgovarao i o pravcu Foča-Tjentište i njegovom povezivanju sa putem Foča-Šćepan Polje.

- U planu za ovu godinu je izrada studijske i ostale neophodne dokumentacije, da bismo eventualno i taj pravac iduće godine stavili u plan za izgradnju - naveo je Trninić, prenio je Palelive.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.