NavMenu

Croatia osiguranje podnijelo zahtjev za preuzimanje Central osiguranja

Izvor: Indikator Utorak, 24.07.2018. 08:28
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Konkurencijsko vijeće BiH primilo je prijavu namjere koncentracije koju je podnijelo Croatia osiguranje iz Zagreba, a koja se odnosi na kupovinu cjelokupnog paketa dionica društva Central osiguranje iz Sarajeva.

- Ova koncentracija, prema podacima iz prijave, imat će učinak na relevantnom tržištu usluga neživotnog osiguranja na području Bosne i Hercegovine - navodi se u informaciji Konkurencijskog vijeća BiH.

Croatia osiguranje BiH je izvijestilo da je krajem juna potpisalo ugovore o kupovini 100% udjela u Central osiguranju i Testing Grupi u Bosni i Hercegovini. Ovom akvizicijom Croatia osiguranje Grupa jača svoju poziciju regionalnog lidera preuzimajući prvenstvo na tržištu BiH.

Podaci regulatora tržišta pokazuju da zbirna premija Croatia osiguranja i Central osiguranja za prva četiri mjeseca 2018. godine iznosi 29,2 mil KM.

Spajanjem Croatia osiguranja i Central osiguranja, novo društvo napravilo bi osjetniji odmak od najbližih konkurenata, s ozbirom na to da trenutno lidersko Uniqa osiguranje za period januar-april bilježi bruto zaračunatu premiju od 20,6 mil KM, a Adriatic osiguranje, koje mu je za petama, od 20,5 mil KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.