Izvor: Glas Srpske | Srijeda, 18.02.2009.| 09:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Za bijeljinsku Savu zainteresovane tri firme

Za kupovinu bijeljinske prehrambene industrije "Sava" u stečaju zainteresovane su tri kompanije, i to "Bobar", "Pavlović internacional" i "Agro BN".

Ovo je za "Glas Srpske" izjavio stečajni upravnik "Save" Nebojša Matić. Dodaje da je u toku izrada plana reorganizacije proizvodnje i da je Vlada RS formirala stručnu komisiju koja će u što skorijem periodu predložiti rješenje za privredni oporavak "Save".

- Danas komisija ima prvi radni sastanak u "Savi" na kojem ćemo govoriti o prevazilaženju problema i o tome da li će preduzeće ići u pravcu reorganizacije proizvodnje ili će biti predložen neki drugi način za izlazak iz krize. U svakom slučaju, za "Savu" ima nade - rekao je Matić.

On je dodao da je uradio Nacrt plana reorganizacije proizvodnje koji podrazumijeva to da se na lokaciji na kojoj se nalazi fabrika napravi osam manjih fabrika.

Matić je istakao da je kompanija "Bobar" u septembru prošle godine pomogla "Savi" davanjem beskamatnih kredita. Dodaje da je zahvaljujući tome "Sava" uspjela da održi proizvodnju i da u najtežim uslovima prerađuje voće i povrće.

Nekadašnji kapaciteti "Save" činili su godišnju preradu 12.000 tona poljoprivrednih proizvoda.

- Kompanija "Bobar" finansijski je pomogla "Savu", ali oni su samo jedan od interesenata za kupovinu fabrike. Imaju ista prava, kao i druga dva kupca - rekao je Matić.

Završetak stečaja sa nestrpljenjem očekuje 200 bivših radnika ovog preduzeća koji su trenutno bez posla, plata i nepovezanog staža.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.