NavMenu

Benkons Group prolongirala početak rada fabrike Bosanka u Doboju - Otvaranje predviđeno 2020.

Izvor: eKapija Nedjelja, 22.07.2018. 16:11
Komentari
Podeli
(Foto: Paula Cobleigh/shutterstock.com)
Azerbejdžanski investitor, Benkons group, zatražio je od Grada Doboja prolongiranje roka za početak rada fabrike voća i povrća Bosanka, javlja RTRS.

- Prolongirali smo na još dvije godine, s obzirom na to da su bili vezani rokom od tri godine da počnu sa radom. Sada se produžava na još dvije godine se produžava da oni završe i puste u pogon - rekao je zamjenik gradonačelnika Doboja Nebojša Marić.

Završeno je 40% radova, dobijene su i dozvole, te saglasnost na prolongiranje plaćanja PDV-a na uvoz fabričkih postrojenja. Sve to je, navodi investitor, bilo u problemu, a dodatni su, kako su obavijestili gradske vlasti, prirodne nepogode i ekonomski poremećaj na tržištu Azerbejdžana zbog poremećaja na tržištu nafte.


Investitor je najavio ulaganje 14 miliona evra, zaposlenje oko 300 radnika i planirani otkup voća i povrća za oko 5.000 kooperanata. Nepoštovanje ugovora nije pokolebalo gradske vlasti. Kažu da bi od avgusta mogo da krene nastavak gradnje.

- Raskidom ugovora došli bismo u nepovoljnu situaciju, i mi i firma iz Azerbejdžana, znači nema niko cilj da ne radi, cilj nam je da radi fabrika - dodao je Marić.

Kamen temeljac za novu fabriku na lokaciji bivše kasarne u Ševarlijama postavljen je u julu 2014.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.