Izvor: Blic | Petak, 20.07.2018.| 13:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na Novom Zelandu četiri radna dana u nedjelji za istu platu

(Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)
Novozelandska kompanija Perpetual Gardian svojim je zaposlenima omogućila da za potrebe stručne studije nekoliko mjeseci rade četiri dana u nedjelji za istu platu. Tu je mjeru uprava firme prvenstveno željela da implementira kako bi svojim zaposlenima olakšala uspostavljanje ravnoteže između privatnog i poslovnog života.

Univerzitetski stručnjaci iz područja upravljanja ljudskim resursima bili su uključeni u taj eksperiment kako bi definisali na koji način takva mjera utiče na radnu produktivnost. Prema završnim rezultatima, produktivnost zaposlenih je porasla za 5% na samom početku, dok se u istom periodu nivo stresa na radnom mjestu smanjio za 7%.

Osnivač kompanije Andru Barnes, odlučio je da mjeru isproba prvenstveno kako bi svojim zaposlenima omogućio da više vremena provode sa svojom djecom, zato što je vjerovao da će upravo tako podstaći njihovu radnu produktivnost.

- Uistinu vjerujem da se roditelji koji provode više vremena sa svojom djecom mogu više posvetiti svojim poslovnim zadacima, zato što se manje brinu i ne osjećaju grižu savjesti - rekao je Barnes, naglasivši da se nada da će i drugi poslodavci, inspirisani pozitivnim zaključcima studije, svojim zaposlenima omogućiti isto.

Nakon dvomjesečnog sprovođenja eksperimenta, rezultati su pokazali da je većina ispitanika povećala svoju produktivnost.

Jarod Har, stručnjak za upravljanje ljudskim resursima na Tehnološkom univerzitetu u Oklandu, složio se sa zaključkom istraživanja, naglasivši da ravnoteža između privatnog i poslovnog života izuzetno pozitivno djeluje na sve sektore produktivnosti na radnom mjestu.

- Odmorniji i bezbrižniji radnici značajno su efikasniji tokom radnog dana, od čega na kraju najviše profitiraju poslodavci – rekao je Har.

Novozelandski ministar rada Ijan Lis-Galovaj je pohvalio rezultate studije, obećavši da će ih predstaviti drugim poslodavcima kako bi ih ohrabrio da i oni implementiraju takav način poslovanja.

- Jako sam zainteresovan za promovisanje svih oblika poslovanja koji u prvi plan stavljaju svoje zaposlene i njihove interese – rekao je Lis-Galovej.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.